Om WBC

KLUBBEN OCH VÅR TRÄNINGSFORM

Här följer vi Viking-PRO:s träningssystem i motionsboxning, självförsvar och boxningsteknik. Alla är välkomna att träna hos oss; unga och gamla, killar och tjejer. Detta har lett till en mycket bra stämning på klubben. Vi vill att alla ska få träna och utvecklas i sin egen takt, därför har vi löpande intagning året runt.

Detta är unikt för en boxningsklubb och har visat sig ge resultat. Vi har lyckats få fram både duktiga tävlingsboxare och fått en klubb där alla känner sig välkomna. På WBC kan man se en svensk mästare stå och träna med en vanlig nybörjare.

Motionsboxningen innebär att man har tagit bort de moment som innefattar slag mot huvud och kropp. Istället slår man mot mittsar och säckar.

Vi tränar ofta två och två; en håller och den andre slår. Även styrka, teknik, självförsvar och smidighet tränas under ett normalt pass. Är du nybörjare är du välkommen på våra ”Gruppträning för alla”-pass. Ingen speciell utrustning krävs, vanliga träningskläder och skor går bra. Handskar kan du köpa eller hyra på klubben. Har du tränat ett tag rekommenderar vi att man köper handskar och lindor. Vi har ett brett utbud och erbjuder bra service.

 

Den som är intresserad av att gå vidare inom boxning, kan börja med sparring efter att ha fått tillstånd från chefstränaren. Huvudskydd och tandskydd är obligatoriskt. Coachad blir man av licensierade boxningstränare. Vi har ett gäng tjejer och killar som vunnit många matcher och tävlingar.

VÄLKOMMEN!